Ministerie van Defensie

Matroos Operationele Dienst (Onderzeedienst) - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 04-10-2018 Functiecategorie Maritiem
Standplaats Utrecht Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau Basis/Middelbaar onderwij... Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Een goed salaris dat afhankelij...
Ben jij (bijna) klaar met je VMBO en wil je op en onder water aan de slag? Als Matroos bij de Onderzeedienst werk je met een kleine groep mannen aan de bewaking van het gebied rondom een onderzeeboot en verzorg je het echte zeemanswerk.

Wat ga je doen?
Je houdt je onder meer bezig met onderhoud van het dek, uitkijken vanaf de brug, sturen van de onderzeeboot (roerganger) en laden en lossen. Daarnaast heb je een functie als operator. Als zee- en luchtbeeldoperator houd je radarbeelden bij van het zee- en luchtverkeer in de omgeving van het schip. Daarnaast bedien je de sonarapparatuur om andere onderzeeboten op te sporen. De bemanning van een onderzeeboot bestaat uit een kleine groep mannen die zeer goed op elkaar zijn ingespeeld. Je gaat geregeld op oefening en ziet havens over de hele wereld. Hierbij heb je een gevarieerd takenpakket en krijg je veel verantwoordelijkheid.

Waar ga je werken?
Voordat je aan de slag gaat als Matroos bij de Onderzeedienst volg je eerst een brede opleiding. Die bestaat uit het takenboek en het afoefenboek. In het takenboek leer je alles over het schip en jezelf. Als je het takenboek hebt afgewerkt, word je matroos der eerste klasse. In het afoefenboek maak je grondig kennis met alle systemen aan boord zodat je weet wat je moet doen bij oefeningen en calamiteiten. Als je hiermee klaar bent verdien je je Flipper. Dat is het insigne van de Onderzeedienst en een teken dat je er echt helemaal bij hoort.

Wie zoeken we?
  • Je hebt een VMBO-diploma (kaderberoepsgerichte leerweg).
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 26 jaar en 11 maanden oud.
  • Let op: alleen toegankelijk voor mannen.
Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?
  • Een goed salaris dat afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Bij aanstelling in 2018 kom je daarnaast in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2.500,- euro bruto per jaar. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Als matroos ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je skills op die goed van pas komen in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Klik dan op de 'Solliciteer' button of kijk op werkenbijdefensie.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Maritiem
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ministerie van Defensie

Vestigingsplaats

Solliciteer