Ministerie van Defensie

Officier Bouwtechniek (HBO/WO) bij de Landmacht - Heel Nederland

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 29-11-2017 Functiecategorie Bouw - Engineering
Standplaats Heel Nederland Niveau Starter
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Afhankelijk van je rang, leefti...
Heb jij (bijna) een HBO- of WO-diploma in een bouw- of civieltechnische richting en wil je leidinggeven in een technische omgeving? Als Officier Bouwtechniek (Genie) geef je leiding aan circa 45 militaire ‘bouwvakkers’.

Wat ga je doen?
De Genie kun je zien als een groot aannemersbedrijf; hier werken de weg- en waterbouwkundigen van de Landmacht. De Pantsergeniecompagnie richt zich op gevechtsondersteunende taken op het gebied van mobiliteit, contramobiliteit en bescherming. Binnen de Constructiecompagnie houden militairen zich vooral bezig met het voorbereiden en uitvoeren van ondersteuning aan uitgezonden eenheden (opdrachten op het gebied van bouw, installatietechniek en (militaire) weg- en waterbouw). Ook Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire (CBRN) ontsmetting valt onder de Genie. Als Officier Bouwtechniek geef je leiding aan een peloton van ongeveer 45 personen. Je bent verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering. Daarnaast treed je op als adviseur van eenheden bij oefeningen en daadwerkelijke inzet. Je houdt werkoverleg, doet de bevelsuitgifte in samenwerking met de groepscommandanten en controleert de uitvoering van opdrachten en aanwijzingen.

Waar ga je werken?
Als Officier Bouwtechniek ga je werken bij één van de Landmachteenheden in het land. Je neemt uiteraard ook deel aan oefeningen en zoals elke militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de Korte Officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Deze opleiding duurt 46 weken en bestaat uit een Beroepsopleiding (militaire deel) van 39 weken en een Gemeenschappelijke Officiersopleiding van 7 weken. De opleiding wordt afgerond met een Vaktechnische Opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Genie in Vught.

Wie zoeken we?
  • Je hebt minimaal een HBO- of WO-diploma in een relevante richting.
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden oud.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.
Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?
  • Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Bij aanstelling in 2017 kom je gedurende je dienverplichting in aanmerking voor een aanstellingspremie van 2.500,- euro per jaar.
  • Binnen de Landmacht zijn er diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kun je zelfs studeren op kosten van Defensie. Daarnaast kent Defensie prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een systeem van toeslagen voor oefeningen en operationele inzet, uitstekende sportmogelijkheden en draagt Defensie onder andere bij aan je ziektekosten, reiskosten, je pensioen en eventueel ouderschapsverlof. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Als Officier ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke ervaring op die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl of solliciteer online via de 'Solliciteer' button. Let op: je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Landmacht hebt gevolgd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Bouw - Engineering
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Nederland, Bouwtechnicus, Technicus, Landmacht.

Contactgegevens

Contactpersoon Ministerie van Defensie
Solliciteer