Ministerie van Defensie

Soldaat Luchtmobiele brigade - heel Nederland

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 01-12-2017 Functiecategorie Techniek - Uitvoerend
Standplaats heel Nederland Niveau Starter
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Marktconform
SOLDAAT LUCHTMOBIEL BIJ DE LANDMACHT
Heb je minimaal een MBO-diploma op niveau 2 en ben je sportief en avontuurlijk ingesteld? Als Soldaat Luchtmobiel bij de Landmacht word je overal ter wereld ingevlogen om op de grond je taken uit te voeren of het gevecht aan te gaan.

Wat ga je doen?
De Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare eenheid die wereldwijd binnen 20 dagen ter plaatse kan zijn om hulp te verlenen of een conflict te bestrijden. Als Soldaat Luchtmobiel maak je deel uit van een groep van tien militairen met relatief lichte bewapening. Je draagt een groot deel van je uitrusting mee in je rugzak en verricht je taken meestal buiten, onder verschillende weersomstandigheden. Denk aan aanvallende en verdedigende acties, het lopen van patrouilles, optreden in onoverzichtelijk terrein en verstedelijkt gebied, maar ook onderhoud aan het materiaal. Als je kiest voor de functie van Soldaat Chauffeur ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor (onderhoud aan) je voertuig.

Waar ga je werken?
Als Soldaat Luchtmobiel word je gelegerd bij een van de infanteriebataljons van 11 Luchtmobiele Brigade. Bij dit bataljon neem je deel aan oefeningen, want zoals iedere militair moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden. Voordat je als Soldaat Luchtmobiel aan de slag gaat, volg je eerst de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel (AMOL) van 23 weken. Deze opleiding vindt plaats op de School Luchtmobiel in Schaarsbergen. Tijdens de AMOL word je opgeleid om als individuele militair te kunnen handhaven in een operatiegebied en te functioneren in een militaire organisatie. Als Soldaat Chauffeur volg je daarnaast ook de (militaire) rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot.

Wie zoeken we?
  • Je hebt minimaal een MBO-diploma op niveau 2.
  • Je bent bij aanvang van de opleiding minimaal 17 jaar en hooguit 27 jaar en 11 maanden oud.
  • Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -6 en +6.
  • Voor chauffeursfuncties: je bent in het bezit van rijbewijs B.

Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?
  • Je ontvangt al salaris tijdens je opleiding. Je salaris is afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Binnen de Landmacht zijn er diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onder bepaalde voorwaarden kun je zelfs studeren op kosten van Defensie.
  • Als soldaat ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je unieke ervaring op die goed van pas komt in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?
Ben je benieuwd naar de verschillende vacatures? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl. Je kunt alleen solliciteren als je een voorlichting of infodag van de Landmacht hebt bezocht. Solliciteer direct online via de 'Solliciteer' button. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Uitvoerend
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Nederland, Soldaat, Landmacht, Luchtmobiele brigade.

Contactgegevens

Contactpersoon Afdeling Informatie
Solliciteer